Ens trobareu al carrer
Magí Raméntol nº 3 de Rubí
PUGEU AL TREN?

El club de lectura pretén fomentar la lectura, compartir les emocions experimentades durant la mateixa, debatre temes d’interès i treballar les relacions en grup entre nois i noies.

La finalitat del Club de lectura és acostar els llibres, fer que estiguin a l’abast i fer-los imprescindibles per poder obrir els nostres ulls al món. Les pràctiques d’animació lectora han d’aconseguir que el lector afirmi la seva educació literària i el seu desig de llegir, si no, només serveixen per proporcionar una estona agradable, utilitzant el llibre com a excusa. Hem d’obtenir reflexions i debat, fruit de la complexitat de l’anàlisi de la creativitat i el somni. Pretenem treballar tot allò que embranca les lectures, enllaça el conceptes, associa idees i descobreix matisos. Aconseguir obertura, exploració, profunditat, aguait. Poder enllaçar la lectura amb d’altres disciplines artístiques com la música, la pintura, l’escultura, l’arquitectura, el cinema, el teatre, la dansa…

De fet, és el lector qui atorga sentit a la seva experiència, on barreja la seva memòria, la seva consciència, les seves expectatives i sentiments. I és inevitable que així sigui.

Què ens pot impedir que la nostra vida es manifesti davant d’un text? Les paraules impreses tenen un significat diferent per a cada lector, que les acaricia amb les seves pròpies mans, les acull a casa seva. I per aquest allotjament no existeixen normes universals. En la mesura que el text llegit sacsegi la intimitat, s’hi reconegui o expressi alguna cosa de si mateix, tindrà sentit dins cadascú. El que diu l’autor, però també el que no diu, pot ser l’expressió de mons múltiples, fins i tot oposats. No ens podem desprendre, sobretot a l’hora de llegir ficció, de les empremtes de la nostra experiència.

Ens endinsem en els llibres fills de biografies molt diverses. Ningú, en libres idèntics, llegirà mai les mateixes paraules.

Se lee para saber algo de los otros, pero se acaba sabiendo mucho más de uno mismo

10 Ideas clave. Animación a la lectura
Editorial Graó

Juan mata

Professor de la Facultat de Ciències de l'Educació de la Universitat de Granada