606 028 304  ·  Magí Raméntol 3, Rubí       montse@lectorsaltren.cat

 
Ens trobareu al carrer
Magí Raméntol nº 3 de Rubí
PUGEU AL TREN?

Fa uns dies vaig tenir la sort de conèixer a una persona que feia anys que admirava i llegia. Tenir una llibreria té aquestes coses, tot de cop, un dia t’escriu una persona que tu has admirat i a la que ni t’atreveixes a dir-li res i a partir d’aquí quedem, parlem i fem una activitat per parlar dels seus llibres!

Conèixer a  Ricárdo Alcántara ha estat un autèntic regal! Vam presentar el seu llibre Nasario, vam parlar de La máquina de los sueños i d’altres llibres seus que m’encanten, però el millor de tot és sentir-lo parlar de la vida, d’emocions, d’escriure, de llegir i de compartir totes les coses bones i dolentes amb uns i altres.

Ricardo és un pou de saviesa i sobretot, una manera d’enfocar la vida que s’encomana i que omple de guspires de llum a tots els que l’envolten. I es curiós, la tristesa hi es present en els seus llibres, com a la vida, però també hi és l’esperança, el desig d’una vida millor i de saber agafar les coses tal com venen i veure-hi el cantó positiu i que ensenya a transitar per les dificultats donant eines i sobretot, ensenyant que les coses que aconseguim no venen soles, que cal esforç, lluita i determinació.
En una societat que no valora l’esforç i on les coses que desitgem les demanem i sembla que tinguem el deure de rebre-les cal oferir aquesta mirada de la lluita, de la tenacitat i l’afany per obtenir els somnis.

 

 

 

 

 

I aquesta idea plana sobretot en el seu últim àlbum Qui soc avui?, editat per El Cep i la Nansa i amb unes dolces i encertades il·lustracions de Miriam Ben-Arab. Aquesta història em va robar el cor  doncs aquesta nena, la Julia, que cada dia quan es desperta es pregunta qui vol ser, si una princesa que està contenta si brilla el sol, encantada si plou i entusiasmada si fa vent i fred perquè a tot li sap trobar la part bona; si potser serà una pirata enginyosa i divertida que riu tot el dia; si serà una fada anomenada “alegria” que fa pastissos màgics que regala als seus amiguets, en el fons esta en una situació terriblement trista però la seva actitud positiva i encoratjadora fa que tot sigui molt mes fàcil. M’agafen ganes de regalar-lo a unes quantes persones!

I després d’uns dies Ricardo em va convidar a participar en en un programa de ràdio que fa per Radio Uruguay que es diu “Hoy quiero presentaros a…” en col·laboració amb Dinorah López. Una estona molt agradable i plena de complicitats i amor pels llibres. Aquí va el programa per si voleu travessar l’Atlàntic i entrar a Radio Uruguay.

Entrevista a Radio Uruguay

Montse Marcet y las valijas temáticas de libros

http://radiouruguay.uy/monset-marce-y-las-valijas-tematicas-de-libros/