606 028 304  ·  Magí Raméntol 3, Rubí       montse@lectorsaltren.cat

 
Ens trobareu al carrer
Magí Raméntol nº 3 de Rubí
PUGEU AL TREN?

Avui he triat un conte que espero que us faci riure. Em sembla que ens cal una mica de risoteràpia a tots plegats.
No és fàcil trobar bones històries que no siguin d’escarni a personatges o a temes escatològics. De fet, què ens fa riure? Quan ahir m’ho plantejava em vaig adonar que, moltes vegades riem d’entrebancs que tenen altres persones…És cert que riem d’un bon diàleg amb ironia, però això pels lectors més petits, potser no és fàcil d’aconseguir…bé pels grans tampoc!
Tot i que, en aquest cas, sí que hi ha un personatge que primer ho passa malament, tampoc és una situació que ens faci patir. I, sobretot, el gos de la senyora Bruna ens encomana les ganes de riure.
Els cabells de la senyora Bruna, escrit per Mercè Company i il·lustrat pel ja desaparegut Agustí Asensio a causa d’un accident de cotxe als 45 anys. Per cert hi ha una fundació que porta el seu nom i que té un seguit de propostes interessants
https://www.fundacioagustiasensio.org/
El conte el va editar Tàndem l’any 1991.

I amb aquesta princesa riureu de veritat.
La princesa i la porqueta, de Jonathan Emmet il·lustrat per Poly Bernatene, editat per Maeva. Un accident casual, canvia una nena per una porqueta, i a partir d’aqui, tot un seguit de situacions divertides  que van acompanyades de referències a “coses que passen als contes”. Per riure i compartir les picades d’ullet als clàssics.

Quina pinta! d’Eva Santana, il·lustrat per Kim Amate, editat per Baula a la col·lecció Nous i esbojarrats.
Com podeu imaginar pel nom de la col·lecció és una història esbojarrada amb la Carola de protagonista que un dia, decideix que no es tallarà més els cabells i llavors, comencen els problemes!
Aquest conte el vam explicar a Lectors, al tren! i vam tenir a l’il·lustrador Kim Amate i la Gemma Fort que ens van fer riure de valent.

Pels més menuts un clàssic ja.
En Pep, el pollet que ja fa 20 anys que fa riure als més petits, i als grans que l’expliquen. Els seus creadors Nick Denchfield y Ant Parker expliquen que el personatge del Pep, se li va aparèixer en somnis al Nick i

Para Nick Denchfield, el pollo Pepe “no tiene pelos en la lengua, es un poco iluso y tiene un gran corazón”. Por su parte, Ant Parker destaca que es “confiado e ingenuo, tiene grandes ideas de sí mismo y está lleno de optimismo”.

Atascado! de Shinsuke YOSHITAKE, editat per Barbara Fiore ens remet a aquell moment que un jersei se’ns queda enganxat a mig treure i no hi ha manera d’acabar de sortir-ne. Qui no s’hi ha trobat algun cop?

I un autor que té aquesta fina ironia que ens enganxa als adults com ningú més sap fer.
Oliver JEFFERS, amb el seu Atrapat!, editat per Andana. A partir d’un estel atrapat a la capçada d’un arbre, es van succeint un seguit de situacions cada cop més increïbles per intentar fer-la baixar. Jeffers sap agafar una situació quotidiana i convertir-la en una idea genial a través de la qual explicar una història divertida
Aquí el teniu!