606 028 304  ·  Magí Raméntol 3, Rubí       montse@lectorsaltren.cat

 
Ens trobareu al carrer
Magí Raméntol nº 3 de Rubí
PUGEU AL TREN?

Espai de llibres ‘Lectors, al tren!’

 

Tot va començar per dotar d’espai físic a les meves maletes temàtiques. A la meva dèria de portar més enllà de les parets de la llibreria els bons llibres, les meravelloses històries que cada dia llegeixo i m’omplen d’emocions i d’aquí ens vam anar animant fins a oferir aquest espai que ara ja està en funcionament.

Aquest espai que volem que sigui còmplice de la feina dels editors, il·lustradors, escriptors, distribuïdors, correctors…, de tots els que construeixen la cadena del llibre, perquè aquest, és un món farcit de passions, de voluntariats i d’esforç per transmetre la bellesa i la riquesa de les històries.

Com diu Ariadna Squilloni (editora de A Buen Paso), aquesta professió és un estil de vida. Els que estem en aquest mon hem escollit que aquest sigui el nostre motiu per viure, intentar contribuir a l’afany de donar eines als lectors per créixer, per ser més tolerants i tenir esperit crític. A mi m’agrada dir, per obrir finestres i mirar més enllà. I volem començar pels més petits, ja que un nen que llegeix, serà un adult que pensa, o al menys això volem creure.

Volem que sigui el cau dels il·lustradors i escriptors, l’espai on ensenyar la seva feina, perquè cal explicar que darrera de cada il·lustració, de cada paràgraf, hi ha moltes hores de feina, de creació i d’execució.

Els llibres seran sempre els principals protagonistes, exposicions, presentacions, xerrades, tallers, música o teatre, seran els seus companys de viatge per arribar fins a vosaltres i el mitjà per oferir-vos il·lustracions originals i els llibres on van a parar.

Volem acollir a qualsevol amant dels àlbums il·lustrats, de la bona narrativa sense edat -els bons llibres no tenen edat- i a tothom que necessiti i vulgui utilitzar els llibres com a eina de treball o d’esbarjo i com a punt de partida per encetar un tema.

Per això hem fet una petita però acurada selecció; cada llibreter fa la SEVA selecció i evidentment hi pesen els gustos personals i les apostes i no hi són tots, es clar, però els que hi ha han estat triats amb cura, i amb un amor infinits. I n’hi haurà més…

Ens agradaria ser un petit granet de sorra per ajudar a que es continuï llegint i per engrescar als que encara no ho fan. Encetem doncs aquest viatge per la lectura, les il·lustracions i la vida. PUGEU AL TREN?