Ens trobareu al carrer
Magí Raméntol nº 3 de Rubí
PUGEU AL TREN?

Brillant, molt interessant i super engrescadora la xerrada del passat de 27 de desembre amb dos cracs de la comunicació. Joan Marcet i Gabi Martínez parlant d’immigració, de polítiques socials, de governs que no compleixen quotes d’acollida, de dibuixants de còmic, de creació literària, de trobar la veu narrativa, d’evolució personal i professional, d’actituds personals i col·lectives…

 

Gabi Martínez, és escriptor, guionista i periodista. Conegut principalment pels seus llibres de viatges, se’l considera un dels màxims representants espanyols de la literatura de viatges, amb obres com Los mares de Wang o Sudd, els dos editats per Alfaguara. És considerat un dels cinc autors més representatius de l’avantguarda espanyola dels últims 20 anys gràcies a Ático (Destino) i referent del nou periodisme literari gràcies al títol Una España Inesperada (Poliedro). L’escriptor va rebre el Premi Continuarà 2012 de TVE Catalunya per la seva trajectòria literària.

Amb Un regalo para Kushbu, dona veu a 10 persones que han tingut que deixar enrera la seva llar i la seva vida per motius diferents i que han acabat confluint tots a Barcelona.

Ens ho explica el Gabi en aquest vídeo:

Com explica el mateix autor: “El protagonista de esta novela es un neurólogo que, en enero de 2006, enfermó por causas desconocidas y fue internado en el psiquiátrico. Durante algún tiempo, insultó y agredió a personas a las que amaba, además de a unos compañeros con frecuencia superados por la inédita circunstancia de verse obligados a atender a un colega. Luego necesitó más de un año para recuperarse. Pero lo hizo”. Ante un ataque de locura violenta, un competente neurólogo es ingresado en un psiquiátrico. Intuye que su diagnóstico es erróneo. Pero aún no es capaz de imaginar que la misma enfermedad autoinmune a la que ha dedicado obsesivamente su vida lo acecha. Su increíble lucha contra la enfermedad y el estrés corre pareja a la de la historia de este país desde la Transición y a la de uno de los pilares de la democracia española, un sistema sanitario herido hoy por la jerarquía y por una corrupción que castiga o expulsa a quien disiente. “Hay matices que aúpan esta aventura a una cota insólita, formidable. Un médico ha afirmado que el de Camilo es un caso entre tres mil millones. Se trata de una historia con varias caídas y ascensos, hasta ese punto ha influido en el doctor Escobedo la pasión por las montañas. Es padre de cuatro hijas, tres con su exmujer y una con su actual esposa, también neuróloga. Mujeres y niñas con las que ha compartido esta, literalmente, extraordinaria historia de amor y violencia que sin duda aporta un ángulo insospechado del oficio de vivir”,

I d’aquestes trobades sempre en surten idees, amb Raul Velasco vam quedar que faríem una lectura compartida i en veu alta de la novel·la del Gabi, LAS DEFENSAS. Ho posarem en marxa aviat.  Us apunteu?