606 028 304  ·  Magí Raméntol 3, Rubí       montse@lectorsaltren.cat

 
Ens trobareu al carrer
Magí Raméntol nº 3 de Rubí
PUGEU AL TREN?

El primer dels Il·lustríssims ja està en marxa!

Dani Cruz és el primer artista que ens acompanya en aquesta aventura de mostrar la feina que fan els il·lustradors.
La interpretació del text que fa de manera tan particular, especial i única cada artista la anirem veient a La Claraboia a través dels originals que exposem a les parets de la sala i de les piles de llibres que hi ha a la taula.
A la presentació de la exposició, vam comptar amb l’editor de Base, Santi Sobrequés, l’il·lustrador Dani Cruz i el director de teatre Angel Miguel .

Després d’una breu introducció on vaig explicar el perquè de la mostra, va agafar la paraula Santi Sobrequés, que ens va explicar com es posa en marxa un àlbum il·lustrat i una sèrie de novel·les com Anna Ànec ajuntant una escriptora dinàmica i amb molta enèrgia i un il·lustrador al qui no li fa mandra dibuixar, retocar i fins i tot, al qui han de parar els peus de tantes ganes com té d’omplir de dibuixos i tipografies divertides els texts que li passen.

Dani Cruz  ens va explicar com es crea una bona sintonia amb l’autora Care Santos i d’aquí en sorgeix un seguit de feina que per ara porta nou volums de la sèrie Anna Ànnec i tres àlbums il.lustrats, i per això ens fa l’ullet amb aquest doble retrat.

Les il·lustracions que pengen a les parets són dels tres àlbums que han confeccionat el tàndem Care-Dani i tots tres tenen aquesta frescura i un xic d’irrevència.
El cavaller, la rosa i el drac on ens expliquen la llegenda de Sant Jordi, amb aquest Sant Jordi una mica fatxenda i amb aspecte de galant de Hollywood i amb aquest drac terrible del qual en podem veure tot el procés de creació amb els esboços que vam penjar en el suro.

El segon àlbum  és William. Per conmemorar els 400 anys de la mort de William Shakespeare Base edita la biografia del dramaturg més famós de tots els temps per a totes les edats i a més de saber els periples de la seva vida i conèixer com va arribar a fer i escriure teatre malgrat els desitjos del seu pare de que es convertís en advocat, podrem jugar a buscar els anacronismes que es troben barrejats en totes les il·lustracions.

I si no veieu com hi surten cabines de telèfon, portes del Metro o edificis que no estaven edificats en aquella època. Un joc visual a dos colors, blau i vermell, per jugar amb els que composen la bandera britànica, i tot amb aquest toc d’humor que impregna la seva obra conjunta.

El tercer àlbum encara no està a les llibreries. Tenim la primícia de poder mostrar les il·lustracions del Sant Joan, que sortirà ben aviat. La veritat és que dins un mateix àlbum hi ha estils tan diferents que vaig tenir que preguntar-li al Dani si no em prenia el pèl! Imatges fosques i tenebroses al costat de la llum dels focs artificials i de la claror dels dies de Juny, un goig per la vista!

I per completar la cel·lebració Angel Miguel, ens va llegir quatre fragments de diferents obres de Shakespeare, dos sonets i un fragment de “Al vostre gust” i per acabar, ens va deixar amb un bon somriure amb les paraules de Benedict de “Molt soroll per a res”, l’home que es burlava dels que perdien la compostura quan s’enamoren,  una delícia!

Finalment, gràcies als amics de Vinalium, que van col·laborar amb el cava per brindar per la bona marxa del projecte, vam sortejar el dibuix que el Dani va anar fent mentre l’Àngel recitava, dons les copes numerades eren el truc per participar en el sorteig.

Veure els originals al costat del llibre editat és una sensació molt especial, la pila de dibuixos que ha calgut per fer els llibres de l’Anna Ànec és espectacular!. Més d’un assistent es va emportar un llibre de la col·lecció i el seu original per regalar a alguna jove lectora. És un pack de regal molt espectacular.
La versatilitat de l’il·lustrador la podreu veure en els diferents estils que ens presenta la exposició, collage, gravat, aquarel·la, ceres, llapis, retolador… la veritat és que fa il·lusió de veure-ho, i els assistents marxaven ben contents amb els seus llibres dedicats i les il·lustracions  a punt per penjar a les parets.

Per la propera exposició farem un salt i ens plantem al setembre .
Del 16 al 30 de setembre tindrem…..taxaaaaaan!

Noemí Villamuza!!!

Seguirem informant!