606 028 304  ·  Magí Raméntol 3, Rubí       montse@lectorsaltren.cat

 
Ens trobareu al carrer
Magí Raméntol nº 3 de Rubí
PUGEU AL TREN?

He vist que a l’escola Regina Carmeli de Rubí recomanen la meva web per triar llibres per l’estiu. Moltes gràcies!
Doncs aquí van uns quants títols per triar, tots de màxima qualitat i amb diversió assegurada.
Són els finalistes als Atrapallibres d’aquest curs que ve, i com que estic a la Comissió d’Experts que els triem, us puc assegurar que han estat seleccionats amb cura, rigor i exigència, i per això  tinc la certesa que us encantaran!

Bones lectures!

PELS QUI VOLDRIEN ANAR A UNA ILLA DE VACANCES

L’illa de Paidonèsia.
Escrit per Oriol CANOSA.
Il·lustr. Gabriel Salvadó.
Editat per La Galera.

En Nicolau, el protagonista, de nou anys, abandona el creuer que comparteix amb els pares, cansat d’aguantar les seves discussions, i s’instal·la en una illa deserta del Carib. Des d’allà, fa crides als infants del món per tal que el segueixin en la creació d’un país on només els nens hi tindran cabuda. De mica en mica, l’illa s’omplirà d’infants i fundaran Paidonèsia, un estat que construiran amb peticions ben poca-soltes, i que serà reconegut fins i tot per les Nacions Unides.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

PELS QUI ELS HI AGRADA FER DE DETECTIUS

El lladre d’entrepans.
Escrit per Patrick DAYLON i André  MAROIS.
Trad. Coral Romà.
Editat per Cruïlla.

En Martí està fart que li desaparegui l’entrepà de la seva carmanyola. D’un temps cap aquí, cada dia algú li pispa. El lladre no és pas ximple, els entrepans del Martí són boníssims! (Formatge de cabra amb enciam i germinats, mmm)
Aconseguirà enxampar-lo? Pesquisses i raonaments deductius a l’estil Sherlock Holmes.

Amb humor i unes imatges molt dinàmiques acompanyarem al Martí en aquesta investigació tan particular.

 

 

 

 

 

 

PELS AVENTURERS I AMANTS DELS AVIONS

Armstrong, L’agosarat viatge d’un ratolí a la Lluna.
Escrit i il·lustrat per Torben KUHLMANN.
Trad. Susana Tornero.
Editat per Editorial Joventut.

Un petit ratolí persegueix el gran somni d’arribar a la lluna i tornar-ne. Com a bon científic que és, l’observa cada nit i ho vol compartir amb la resta de ratolins de la ciutat. Tanmateix, els col·legues no en voldran saber res de tot allò i, malgrat aquest primer fracàs, decidirà no perdre el coratge i acceptar una misteriosa invitació.

Tenaç i valent, el rosegador aventurer viatjarà, estudiarà i indagarà com fer realitat el seu desig: ser el primer ésser viu en trepitjar el nostre misteriós satèl·lit. Ho aconseguirà?

Un àlbum detallista i magníficament il·lustrat sobre el veritable «cas Armstrong».

 

 

PELS QUI VULGUIN REFRESCAR-SE AMB NEU I VENT GELAT

Un noi anomenat Nadal.
Escrit per Matt HAIG.
Il·lustr. Chris Mould.
Trad. Anna Llisterri.
Editat per Estrella Polar.

En Nikolas té onze anys i viu amb el seu pare en una caseta de fusta envoltats de neu. Un dia, el pare ha de marxar a l’altra punta del país i el jove Nikolas s’ha de quedar amb la seva horrible i malcarada  tieta. Amargat com està de passar penalitats decideix anar a la recerca del seu pare a la regió on viuen els elfs.
Emprendrà un llarg viatge ple d’aventures i amb la coneixença d’aquests petits éssers  la vida se’n Nikolas canviarà per complert i acabarà convertint-se en un personatge imprescindible del Nadal en molts països.

 

 

 

 

PELS QUI SABEN TROBAR MANERES DE SUPERAR LES PORS I LES ANGOIXES.

Els meus trucs per sobreviure a la classe de natació.

Gideon SAMSON.

Il·lustr. Anke Kuhl.

Trad. Carloline de Jong i Gustau Raluy.

Editat per takatuka

En Gied té una obsessió, un suplici que el turmenta: la classe de natació a la qual ha d’acudir cada dijous.
Per sort, hi ha una cosa que l’ajuda a suportar-ho i és veure, des de la finestra de l’autobús que el porta a la piscina, un home que dóna menjar als coloms en una plaça.
Això l’allunya subtilment de l’obsessió i el porta cap a altres reflexions i coneixences que treuen importància al tema i oxigenen la seva dèria.
Després d’estar cargolats en el remolí d’aquest  suplici, un desenllaç original us deixarà bon regust de boca

PELS AMANTS DEL ANIMALS I DE LES BONES CAUSES

La trompeta del cigne.
B. WHITE.
Trad. Marc Donat.
Editat per Viena.

En Sam és un amant dels animals, els estudia amb passió i un dia descobreix una parella de cignes covant uns ous…

Què pot passar si descobreixes un niu de cignes trompeta i pots veure el naixement dels pollets?

-Poden passar dues coses: una , que aquest fet creï un lligam amb  els cignes trompeta que et duri tota la vida o que no passi res.

Què pot passar si un cigne trompeta té problemes per cantar i aparellar-se?

-Poden passar dues coses:  Una, pot passar que les persones l’ajudem a desenvolupar-se i sortir-se’n o, dues,  que li donem encara més problemes.

De quins voleu ser vosaltres?

PELS QUI VOLEN DONAR-SE UN BANY DE REALITAT

La pel·lícula de la vida.
Escrit per Maite CARRANZA
Il·lustrat per  Iratxe López de Munáin.
Editat per Cruïlla.

L’Olívia, és filla d’una família de classe mitjana, viu amb el seu germà i la mare que és actriu i veu  com, dia a dia, els deutes els consumeixen i la situació decau fins al desnonament.

La seva veu ens ve a dir que això ens pot passar a tots i en aquesta situació dramàtica viscuda des de l’astorament, però també des de la lluita i la denuncia, la nena és qui se sobreposa davant l’esfondrament de la mare i la debilitat del fill petit, amb valentia, acceptació i enginy…

 

 

 

 

 

 

 

 

PELS AMANTS DE L’ESCACS, EL DIBUIX I LA JUSTICIA

La immortal.
Escrit per Ricard RUIZ GARZÓN
Il·lustr. Maite Gurrutxaga.
Trad. Maria Llopis Freixas.
Editat per Edebé.

La Judit té el cor dividit entre el dibuix i els escacs. Aquesta segona afició la portarà a enfrontar-se al senyor Aliyat, un estrany mestre d’escacs iraquià refugiat a Suïssa. Tot s’embolica quan el senyor Aliyat, que sempre juga al parc dels Bastions de Ginebra, guanya una partida a qui potser no ho paeix gaire bé. És aleshores quan la Judit comença la seva pròpia partida d’escacs per sortir de l’atzucac en què el senyor Aliyat i tots els seus amics es veuen submergits.

 

 

PELS QUI VOLEN CONÈIXER ALTRES MANERES DE VIURE

L’Agni i la pluja.
Escrit per Dora SALES.
Il·lustr. Enrique Flores.
Trad. Pau Joan Hernàndez.
Editat per Kalandraka

L’Agni viu a Bombai i des dels sis anys que treballa en un safareig rentant roba. Ara ja en té deu i mentre frega somnia que algun dia canviarà la seva sort i, sobretot, espera que la seva germana petita no hagi de començar, també, a rentar roba. La pobresa de la seva família l’obliga a treballar, no coneix l’escola, però malgrat tot, és un nen alegre, solidari i amb un concepte de l’amistat molt profund.

L’autora ens mostra de manera poètica una història lluminosa i esperançadora alhora que retrata el dia a dia de molts nens que viuen una vida molt diferent a la nostra.

Aquests són només uns quants dels llibres que podreu triar per llegir aquest estiu, però n’hi ha molts més. Si no us agrada llegir massa i us cansa un llibre gruixut, podreu triar un àlbum il·lustrat dels molts que hi ha. Veniu i ens els mirem!