Ens trobareu al carrer
Magí Raméntol nº 3 de Rubí
PUGEU AL TREN?

Dijous dia 1 de juny vam fer la cloenda del Club de Lectura d’Àlbums il·lustrats que hem dut a terme aquest curs amb La Caputxeta.

La Caputxeta, com sabeu és el nom artístic de la Melania Del Pino.

Amb la Melania fa molts anys que ens coneixem, i crec poder dir que totes dues hem après molt sobre literatura infantil, àlbums il·lustrats i mediació lectora des de llavors i aquesta experiència acumulada ens va portar a intentar oferir una finestra oberta al mon de la il·lustració i la literatura amb àlbums.

No ens cansarem de repetir que, els bons àlbums, a més de ser per adults, també poden ser pels nens i nenes. Un bon àlbum té capes i els infants en poden desxifrar algunes i els adults altres i si ho fem junts, ens sorprendrà veure quantes n’hi troben els infants lectors. Tenen la mirada menys condicionada i més oberta que nosaltres.

Aquest curs amb la Melania, ha estat un plaer aprendre a observar també amb la nostra mirada d’adultes, els fils narratius, la simbologia de les formes i els colors, els diferents estils per il·lustrar, les tècniques emprades, els formats, els tipus de paper i d’enquadernació, les tipografies, els espais en blanc.. i tots aquells elements que ens donen informació i formen part del discurs literari d’una obra.

Agraïm infinitament a la Melania les seves sessions cuidades al màxim, presentades amb entusiasme, passió i amor per la literatura. I també, com no pot ser d’altra manera, a les i els participants de les sessions que han aportat també la seva mirada, experiència i particular versió de cada àlbum. És en aquests grups on tots i totes ens complementem i nodrim de noves perspectives.

El resultat ha estat tant interessant, participatiu i positiu que ja estem preparant una nova edició de cara al curs que ve. Canviarem una mica el format, volem afegir altres elements que podran fer encara més interessant l’experiència, però continuarà tenint l’essència que la Melania sap transmetre en la seva manera de fer.

Moltes gràcies!!

Ens retrobem a principis d’octubre!!

No deixeu de llegir durant l’estiu!!!!!;)

Uns quants moments del curs amb la Melania embadalint-nos amb alguna de les seves explicacions