606 028 304  ·  Magí Raméntol 3, Rubí       montse@lectorsaltren.cat

 
Ens trobareu al carrer
Magí Raméntol nº 3 de Rubí
PUGEU AL TREN?

I DONCS, PINOT? escrit per Rafel SIMÖ, il·lustrat per Judith Morales.
Aquest àlbum va ser el Premi Hospital Sant Joan de Déu l’any 2001, el van edita conjuntament La Galera i Cercle de Lectors.

És un conte que m’agrada especialment pe com presenta aquesta comunió entre els diferents arbres del bosc, com s’ajuden els uns als altres i com estan interconnectats, malgrat l’escepticisme de l’esquirol que no s’ho acaba de creure. I m’agrada explicar-lo per incitar a fer el mateix entre nosaltres, les persones envers la natura i envers també els de la nostra espècie. Només així ens en sortirem, ara, amb aquesta pandemia, i deprés, quan puguem tornar a parlar d’aquest escalfament global que estem produïnt.

Som-hi?

I buscant un àlbum que sigui actual, n’he triat n que va il·lustrar la Zuzanna Celej, de la qual vam tenir les il·lustracions originals a Lectors, al tren! els mesos de desembre 2019 i gener 2020.

MENSAJE PARA LUNA, escrit per Virginia KROLL, il·lustrat per Zuzanna Celej, editat per pastel de Luna.

Una faula que posa davant els nostres ulls, el mal que li estem fent al planeta i el deure de tots i totes de posar-hi remei i seguint la idea del Pinot, fent petites coses, podem ajudar a tots els altres de manera ostensible i efectiva.

OFF de Xavier SALOMÓ, editat per Flamboyant .

Un àlbum sense paraules en el que anem seguint a una moderna caputxeta vermella per paratges deserts i erms a causa de les centrals nuclears, en el seu titànic treball d’anar desconenctant-les. Per això el títol OFF,  TANCAR, APAGAR…
No ens calen paraules per seguir aquesta màgica nena a lloms d’un cèrvol i que ens va omplint d’escalfor i esperança a mesura que anem passant les pàgines.

Un àlbum per fer lectura visual, fins i tot per aquells/es lectors/es que s’espanten quan veuen molta lletra i amb un molt interessant contingut per parlar i comentar a tots nivells.

Igual que el Pinot, estem tots conectats, i si un fa una cosa, afecta a tots els altres, oi?