606 028 304  ·  Magí Raméntol 3, Rubí       montse@lectorsaltren.cat

 
Ens trobareu al carrer
Magí Raméntol nº 3 de Rubí
PUGEU AL TREN?

ME GUSTA, amb text de Javier SOBRINO i il·lustracions de Noemí Villamuza. Editat per Kókinos l’any 2002.

Aquest poètic àlbum és un dels meus preferits, pel text sensible, juganer i emotiu, i per les espectaculats il·lustracions d’una de les meves il·lustradores preferides, l’admirada Noemí Villamuza. El tamany de les il·lustracions fa que hi entris dintre i et posis a la pell de cada un d’aquests nens i nenes que ens parlen de les petites grans coses. Una llàstima que Kókinos no el vulgui reeditar!!

Escoltar com ronca el nostre gat a la falda, menjar un pastis de xocolata, dormir arraulits al costat dels que ens estimen, olorar la terra mullada després de la pluja o plantar una petita planta en un test semblen coses meravelloses de la manera com les expliquen, però es que, aquests dies d’estar a casa,  totes aquestes coses, de fet, son petits plaers que ens omplen els dies i ens fan sentir be. Aixi doncs, potser que ens ho copiem, no?

 

ABCdario, amb textos d’Antonio VENTURA, i les il·lustracions de Noemí Villamuza, editat per Nórdica Libros, amb reedició de l’any 2019.

Al contrari que altres llibres que no es reediten i es perden, Nórdica ha reeditat aquesta meravella d’ABCdari poètic que tenia exhaurit feia temps. Algun petit canvi amb alguna il·lustració  substituida per una altra ha fet que me’l tingui que tornara comprar!! Petites frases que contenen una lletra de l’abecedari, micropoemes, acompanyats de les no menys poètiques il·lustracions fan que aquest sigui un regal per qualsevol persona, gran o petita que obri les seves pàgines.

Noemí Villamuza traspua poesia en els seus dibuixos, per això quan acompanya un text que ja de per si és poètic, la comunió és perfecta. Per això he triat aquest altre llibre il·lustrat, poesia visual i escrita a parts iguales. Celebrem que tornem a tenir disponible aquesta joieta i la puguem regalar a amics i coneguts.