606 028 304  ·  Magí Raméntol 3, Rubí       montse@lectorsaltren.cat

 
Ens trobareu al carrer
Magí Raméntol nº 3 de Rubí
PUGEU AL TREN?

Nasreddín, amb text d’Odile WEULERSSE i il·lustracions de Rebecca Dautremer, editat per Baula l’any 2006.

Aquesta és una història que ve de la tradició oral dins la cultura popular dels països islàmics. En Nasreddín o Johà, és el mestre que conta una curta narració per incitar a la reflexió. Aquesta versió, il·lustrada per la gran artista francesa, Rebecca Dautremer, ens detalla la vida quotidiana d’un pare i un fill en un entorn rural per demostrar-nos que no hem de fer cas al que diguin els altres si tenim el convenciment que el que fem està ben fet.

I per acompanyar aquest conte ja descatalogat, avui hi afegeixo un àlbum absolutament vigent, espectacular, imprescindible de la mateixa il·lustradora. Rébecca Dautremer és, ara mateix, per a mi, una artista total, absoluta, global, sencera…dieu-n’hi com vulgueu.

El llibre d’hores de Jacominus Gainsborough, escrit i il·lustrat per Rébecca Dautremer, editat per Baula.

La vida d’en Jacominus és una vida preciosa, és una vida amb coses tristes i alegres, amb patiments i joies, amb moments de festa i moments de calma i reflexió. En definitiva, la vida d’en Jacominus és una vida que mereix ser viscuda, com la teva, com la meva.

El llibre d’hores d’en Jacominus el definiria com un treball de maduresa de la il·lustradora Rébecca Dautremer. Un text meditat, cuidat, poètic, suggerent, que deixa mil portes obertes a la interpretació, però, a més, és una obra magna en quant a il·lustració.
En aquest àlbum no hi ha treball digital, és TOT fet a mà, amb la tècnica de guaix, que no permet tornar enrera, que un cop hi comences a posar color, no pots rectificar. Jo he re-descobert a la Rébecca a partir d’aquest àlbum que he mirat i mirat tardes senceres. I si mireu els videos on explica i mostra la seva feina, us admirareu de la tècnica que te, però també de la reflexió que hi ha dins cada il·lustració.

El llibre d’hores de Jacominus Gainsborough, és un àlbum més per adults que per nens i nenes, tot i que, com no em canso de repetir, els bons àlbums no tenen edat i aquest el podeu donar als vostres fills i filles i sabran treure-hi històries mil, petites anecdotes, petits detalls que identificaran, però sereu els lectors més experimentats qui li podreu treure més contingut, n’estic segura!