606 028 304  ·  Magí Raméntol 3, Rubí       montse@lectorsaltren.cat

 
Ens trobareu al carrer
Magí Raméntol nº 3 de Rubí
PUGEU AL TREN?

Prohibido ordenar de Mario Méndez, il·lustrat per Mariano Díaz es va publicar a l’Argentina de la mà de Pequeño Editor però al nostre país no ha estat mai editat.
Aquest pare entranyable, us encantarà, tornant de treballar de bon matí, i investigant què van fer la família la nit abans.

Quin caos d’habitació! de Xavier Salomó, editat per Cruïlla.
Aquí tenim un altre pare que, aquest si, voldria que el seu fill endreçès la seva habitació. Un joc de buscar, perduts entre les andròmines que omplen el terra i els mobles d’aquest vailet desendreçat, un seguit d’objectes que caldrà anar rescatant. Però aquest no és nomès un llibre- joc, és també un tendre retrat de la vida quotidiana entre un pare i un fill, i que ens mostra moments d’estimació i complicitat

Com ens diu Nati Calvo a la crítica del Faristol:

Les il·lustracions amaguen infinits detalls: l’ombra del pare, que des de la mateixa cantonada va elevant el to de l’empipament; els mil i un objectes que, de mica en mica, es van escampant per tot l’espai de l’habitació i que el text convida a trobar; els referents literaris, televisius, d’indumentària o de joc del món infantil. I, per fi, dues dobles pàgines conformen una seqüència magnífica sense paraules, on el moment lúdic arriba a les seves màximes conseqüències per centrar-se en el vincle d’estimació entre pare i fill.

I si parlem de pares que sempre hi són i que ens protegeixen i que, de vegades, també ens necessiten, no podem oblidar-nos del El meu ós gran, el meu ós petit i jo, escrit per  Margarita Del Mazo, il·lustrat per Rocio Bonilla i editat per Nubeocho.

I parlant de pares, em va enganxar molt, la història del pare absent de la petita-gran novel·la de Susie Morgenstern Cartes d’amor de 0 a 10, que va editar Nandibú a la seva col·lecció per joves lectors. Un nen que viu amb la seva àvia, una dona trista i amb la càrrega d’aquest net al que alimenta i educa sense energies i de com es va il·luminant aquesta vida gràcies a l’aparició de la Victoire, una companya de classe de l’Ernest. Deixeu-vos il·luminar també per aquesta nena riallera i vital.

Cançó de la plana, Capvespre, Benedicció.
Trilogia de Holt, de Ken Haruf, editats per Edicions del Periscopi.

He triat les tres novel·les del Ken Haruf, perquè com diu Marc Peig a El Matí Digital:

La trilogia de Holt la ubicaria en els llibres que t’acompanyen, ja que és fàcil entendrir-s’hi i connectar amb els seus diferents personatges, perfectament retratats per la prosa de Kent Haruf. Un autor que va crear una trilogia sobre allò que coneix millor, les terres inacabables de l’entorn de Colorado, i idea un poble fictici farcit de personatges en aparença comuna per escriure una trilogia que tracta sobre la vida, els petits detalls que la conformen i la felicitat i calma que tots hi busquem.

A més, perquè hi ha diferents personatges que, per a mi, representen la figura del pare en tots els seus matisos,
Per aquests dies d’incerteses i angoixa, la lectura dels llibres del Kent Haruf, pot ser un bàlsam que ens embolcalli i nodreixi.