606 028 304  ·  Magí Raméntol 3, Rubí       montse@lectorsaltren.cat

 
Ens trobareu al carrer
Magí Raméntol nº 3 de Rubí
PUGEU AL TREN?

L’essència de l’escriptura és un conjunt de moviments amb la participació del gest: la fluïdesa, la pressió, el ritme i la direcció, per aconseguir subtilesa en el traç. La respiració amb el moviment de la mà han de formar una unitat que dóna a la lletra harmonia, flexibilitat i encant. L’escriptura és un fet mecànic, que per obtenir bons resultats requereix una sèrie de condicions com la postura i la manera de agafar el llapis, el plomí o el pinzell. Cadascú de nosaltres tenim la nostra pròpia lletra, però en la pràctica de diferents tipologies d’escriptura l’adaptarem a la nostra manera de fer i a la nostra pròpia personalitat.

Joaquim Conca forma part d’aquest grup de creadors visuals doblement vinculats a Eina, com a alumne i com a professor.  Entre el 1991 i el 1994 va cursar-hi diferents tallers de dibuix, pintura i cal·ligrafia i seminaris d’art i humanitats. Després del 1999 al 2005, va formar part de l’equip docent i es va ocupar d’un taller de dibuix dedicat a la descripció botànica. Es pot dir que l´interès de Joaquim Conca per la il·lustració botànica neix i es desenvolupa a Eina.

L’especialització de Conca en aquest camp i els seus anys de docència, li van permetre transmetre i desplegar a l’Escola Eina i a l’Escola d’Art de Sant Cugat del Vallès un procediment d’aprenentatge del dibuix a partir de  l’observació directe de les plantes.

A Lectors, al tren! hem tingut exposats els dibuixos que en Quim va fer de les plantes que va observar en el seu viatge a Equador, i aquí els tindrem fins el dia 27 de setembre, i el taller de cal·ligrafia tindrà dos nivells adults i juvenil.

Els horaris són els següents:

Taller d’iniciació a la cal·ligrafia (adults)
Curs de 15 hores en sis sessions.
Els dimecres de 18h a 20.30h.
Data inici 11 d’octubre
Preu 120€ material inclòs

Taller d’iniciació a la cal·ligrafia (juvenil)
Curs de 15 hores en deu sessions.
Els dimarts de 18h a 19.30h.
Data inici 10 d’octubre
Preu 90€ material inclòs