Ens trobareu al carrer
Magí Raméntol nº 3 de Rubí
PUGEU AL TREN?

Joaquim Conca forma part d’aquest grup de creadors visuals doblement vinculats a Eina, com a alumne i com a professor.  Entre el 1991 i el 1994 va cursar-hi diferents tallers de dibuix, pintura i cal·ligrafia i seminaris d’art i humanitats. Després del 1999 al 2005, va formar part de l’equip docent i es va ocupar d’un taller de dibuix dedicat a la descripció botànica. Es pot dir que l´interès de Joaquim Conca per la il·lustració botànica neix i es desenvolupa a Eina.

L’especialització de Conca en aquest camp i els seus anys de docència, li van permetre transmetre i desplegar a l’Escola Eina i a l’Escola d’Art de Sant Cugat del Vallès un procediment d’aprenentatge del dibuix a partir de  l’observació directe de les plantes i això el va portar a realitzar la seva coneguda obra de la qual vam gaudir en una exposició a Lectors, al tren! fins a finals de setembre.

Hem tingut el goig de fer un taller amb ell on, no només ha treballat la grafia sinó que la meditació, la concentració i la soltura de moviments són elements bàsics per dur-lo a terme.

Com diu en Quim, l’essència de l’escriptura és un conjunt de moviments amb la participació del gest: la fluïdesa, la pressió, el ritme i la direcció, per aconseguir subtilesa en el traç. La respiració amb el moviment de la mà han de formar una unitat que dóna a la lletra harmonia, flexibilitat i encant. L’escriptura és un fet mecànic, que per obtenir bons resultats requereix una sèrie de condicions com la postura i la manera de agafar el llapis, el plomí o el pinzell. Cadascú de nosaltres tenim la nostra pròpia lletra, però en la pràctica de diferents tipologies d’escriptura l’adaptarem a la nostra manera de fer i a la nostra pròpia personalitat.

El llapis, després la plumilla, el pinzell i, per acabar les aiguades i la combinació de totes les tècniques han donat unes felicitacions de Nadal espectaculars com a final de curs. Enhorabona als alumnes que han gaudit del taller!

 

Al Març el tornarem a posaren marxa, segurament en dissabtes al matí. Ho concretarem aviat. Si voleu informació podeu fer-me un correu a
montse@lectorsaltren.cat