Ens trobareu al carrer
Magí Raméntol nº 3 de Rubí
PUGEU AL TREN?

Qui som?

Som la Montse i el Carles; els llibres van fer coincidir els nostres camins i amb el temps ens van portar a fer néixer Lectors, al tren!, un espai que hem volgut que sigui una llibreria molt especial on compartir la nostra passió pels llibres i la il·lustració

És per això que el llibre il·lustrat és el nucli sobre el que gira tot el que proposem, i un camí que us oferim per arribar als llibres i àlbums es vestir les nostres parets amb els originals de les il·lustracions que hi trobarem.

Les exposicions que muntem són l’eix a partir del qual proposem activitats que ens permeten submergir-nos en les històries, idees, tècniques, referents, detalls i anècdotes que hi ha darrera de cada àlbum i llibre il·lustrat i establim complicitats que ens deixen petjada i ens obren una mirada més profunda i emotiva.

Convidem a venir els autors, il·lustradors, editors i traductors per poder conèixer tot el procés de creació i tot el treball que hi ha en cada obra literària i descobrir que darrera de cadascun d’ells hi ha artistes i professionals amb talent i voluntat de transmetre idees i emocions.

El mercat editorial ens inunda de novetats que nosaltres intentem seleccionar cercant aquells que realment tenen la qualitat literària, d’il·lustració i de edició que us ajudi a fer una tria del que desitgeu, molt especialment pel que fa a lectures pels infants que els porti a trobar el plaer en la lectura.

Ens agrada que altres formes d’art com la música o el teatre acompanyin els llibres i participin dels tallers, contacontes, presentacions, xerrades i activitats que us oferim en un espai que ja us heu fet vostre i que volem que segueixi acollint-vos amb calma i calidesa per que segueixi sent un lloc de reflexió, aprenentatge i complicitats a dues bandes. Com tota simbiosis, ens alimentem els uns al altres i la vostra aportació ens és molt necessària.

En un àmbit mes reduït, també treballem en altres camps del mon literari, com la narrativa, la poesia o el còmic, sempre amb la voluntat que la tria sigui d’obres de qualitat literària, estètica i ètica. I estem oberts a noves formes d’expressió que puguin enriquir el nostre bagatge literari i cultural.

Des dels anys d’experiència com a llibreters i col·laboradors del CLIJCAT o el Grup de Passió per la Lectura de Rosa Sensat i com a membres del jurat de premis de literatura infantil i juvenil volem compartir tot el que hem après i continuarem fent-ho.

Us rebrem als vagons del nostre tren amb il·lusió i alegria.

 

Il·lustracions Noemí Villamuza
Il·lustració Ignasi Blanch
Il·lustració Zuzanna Celej