Ens trobareu al carrer
Magí Raméntol nº 3 de Rubí
PUGEU AL TREN?

Inauguració de l’exposició sobre l’àlbum El Mocador del Sultà, editat per Yekibud i il·lustrat per Pia Wortham, divendres 7 d’octubre de 2022

Victoria Pazmiño, editora de Yekibud, i Pia Wortham, arquitecta, creadora de llibres d’autor i il·lustradora, ens van regalar una tarda deliciosa fent-nos participar del procés de creació i la historia de El Mocador del Sultà, un clàssic de la narració marroquina, ple de subtileses darrera del qual, tal com ens ha comentat la Victoria, arrelen idees com la igualtat entre home i dona, la necessitat de la col·laboració o l’empoderament de les dones.

Un relat clàssic amb els ingredients que també trobem en els contes de la cultura occidental: sultà-rei, reines, visir-noble, amors i casaments, … i una promesa d’escena gore no consumada. Al text del conte si ha afegit, complementant i aportant caràcter propi, el subtil treball de Pia Wortham, rigorós i imaginatiu en la geometria i el plantejament de disseny, amb notes d’abstracció i simbolisme. Cal remarcar que les il·lustracions estan construïdes amb collage de papers de diversos colors i dissenys, en alguns casos creats per la pròpia autora.

Pia Wortham ens ha mostrat després el seu treball com a creadora de llibres d’autor, desplegant diversos exemples a quin més espectacular, plens d’art, arquitectura, discurs, disseny i procés constructiu.

No us perdeu l’exposició! Val molt la pena.

Il·lustracions i aparador tematitzat al voltant del Mocador del Sultà

Extraordinari exemple de llibre d’autor i titella gegant feta amb roba, de Pia Wortham