Ens trobareu al carrer
Magí Raméntol nº 3 de Rubí
PUGEU AL TREN?

Divendres 31 de maig de 2024, Teatre sense teatre, Aurora Bertrana comentada, amb Miquel Martín i Serra.

Ja havíem participat en una de les activitats literàries que Miquel Martín ofereix, en aquell cas va ser una passejada per Begur envoltats de la poesia de Joan Vinyoli, i vam tenir clar que l’havíem de portar a Lectors, al tren!. La proposta de Teatre sense teatre de l’Ajuntament de Rubí ens va semblar una oportunitat magnífica per poder gaudir d’algun dels seus espectacles.

I vam triar el d’Aurora Bertrana (cal dir que en te de diversos autors catalans). Miquel Martin i Olga Cercós ens van oferir un viatge per la vida i l’obra d’una autora pionera, independent i compromesa amb el feminisme i la cultura. De forma amena i engrescadora, amb la lectura dramatitzada de textos a càrrec de l’Olga i dels comentaris biogràfics i literaris d’en Miquel vam anar fent el seu recorregut vital i artístic amb el qual realment vam constatar la qualitat de l’Aurora com dona avançada al seu temps.

Com no podria ser d’altra manera els comentaris i les lectures ens van conduir cap el desig de llegir els seus llibres, o rellegir-los si ja ho havíem fet: Paradisos oceànics, L’illa perduda, El Marroc sensual i fanàtic, Tres presoners, Entre dos silencis o les seves Memòries, van anar desfilant al llarg d’uns minuts que ens van omplir de literatura i de la vida de l’Aurora.

Ja estem pensant com fer per tornar a tenir el Miquel Martín i l’Olga Cercós a Lectors amb una nova proposta per endinsar-nos en un altre autor català.

Com a colofó en Miquel ens va fer una petita presentació del seu llibre Guanyaràs una mar llisa.