Ens trobareu al carrer
Magí Raméntol nº 3 de Rubí
PUGEU AL TREN?

Quin títol per un llibre-guia!! Potser podria ofendre a més d’un pare; però no, tot el contrari, aquest divendres 21 d’octubre la Mercè Botella ens ha portat aquesta guia per ajudar els pares que s’enfronten amb la situació de proporcionar i gestionar el mòbil dels seus fills, una qüestió que comporta preocupació, dubtes, desconeixement.

Per complementar la xerrada ens han acompanyat Núria Pradas, escriptora de la novel.la juvenil El cant del cigne, de Bambú Editorial, i Marc Planas coautor amb Simona Levi de Fake News, que no ens enganyin!, de Bindi Books Editorial.

Els diferents enfocs dels autors ens han permès gratar la superfície d’un món del que la majoria no en som conscients, donant llum a qüestions sobre les que cal reflexionar: l’educació del joves en el bon ús de les noves tecnologies, la manca d’experiència i coneixements dels adults, els riscos potencials i reals que, sense negar els beneficis i una realitat inexorable, poden comportar derives perilloses per la salut, la convivència o cap a la manipulació de l’opinió i el criteri i cap a la delinqüència.

La conversa amb els assistents, entre els quals hi havia pares, docents i joves, ha estat força interessant i participativa i ha deixat un missatge positiu en la veu de Cristina Feliu, editora de BindiBooks, i en la mesura que anem agafant consciència individual i col·lectiva sobre el tema. En això treballen els llibres dels tres autors i que val la pena llegir.

Núria Prada

Mercè Botella

Marc Planas

“Hi ha esperança…els adolescents tenen molt d’impostors: una cosa és el que ens diuen a nosaltres o al grup, i altra el que passa pel seu cap… ens escolten més del que ens sembla… crec que la literatura, com el llibre de la Núria, és el que hem de posar al seu abast, ja l’agafaran”

Cristina Feliu, editora de BindiBooks