606 028 304  ·  Magí Raméntol 3, Rubí       montse@lectorsaltren.cat

 
Ens trobareu al carrer
Magí Raméntol nº 3 de Rubí
PUGEU AL TREN?

L’Alex i el hula hoop màgic

Ahir a la reunió de treball amb el grup de Jaume Centelles a la biblioteca de Rosa Sensat l’editora de Birabiro, Mireia Guerola, ens va presentar l’últim llibre que ha publicat. M’encanta que els editors m’expliquin els seus llibres, m’agafen unes ganes boges d’anar a la llibreria a comprar-los tots!

L’Alex és una nena, em va agradar aquesta sorpresa ja que tinc associat el nom als nens.. Doncs bé, aquesta nena amb uns cabells vermells agafats en unes cues divertidíssimes es va transformant en diferents animals  per l’efecte màgic d’aquest hula hoop amb el que salta.
La primera transformació, igual que a la novel·la “Maleit Karma”, és en formiga, però no tindrà que acumular bones vibracions per tornar-se a transformar, si no que, haurà de conèixer quines són les particularitats d’aquest petit insecte per tornar a agafar el hula hoop i convertir-se en en un altre animal. Saber les característiques de les balenes, els esquirols, les girafes, els hipopòtams i alguns mes li serviran per anar avançant en aquest esbojarrat i divertit periple amb aquesta joguina màgica, això si, sempre podrem veure dibuixats en totes les transformacions, aquests brackets que porta l’Alex i que donen als diferents espècimens, la humanitat de la nena.
L’autora, Laura Huerga, és també l’editora de Raig Verd que va publicar el llibre guanyador del Premi Llibreter  2012 “A dalt, tot està tranquil”,  és també l’autora del llibre Els Malets, una història on els animals viuen com ho fan ells. Aquesta col·laboració d’aquestes dues editorial, ens està obsequiant amb bons llibres, esperem que segueixin fent’ho.

 

Aquesta nena de cabells vermells m’ha recordat a la Tania Val de Lumbre (Nórdica) i a la Lili (Babulinka) dues pellroges més que han sortit últimament, està bé això de que comenci a ser habitual trobar nenes amb cabells de tots colors!

Descobrir nous il·lustradors a partir d’un llibre és una d’aquelles coses que m’encanta. De vegades no m’hi fixo prou o no tinc el dia prou clar per veure amb bons ulls unes il·lustracions, i sembla que, de cop, es faci la llum. Descobrir a Albert Arrayás amb aquest llibre ha estat una sort per a mi i més val tard que mai! Us recomano que visiteu la seva web, quedareu encantats.
Web d’Albert Arrayás

Aquí en teniu una petita mostra

En fi, un llibre per gaudir, per aprendre coses dels animals i per deixar-nos portar per aquesta nena saltarina i el seu hula hoop. Si en voleu més, podeu veure’n un trosset.

anem a issuu

I si voleu veure tot el que ha fet fins ara aquesta petita editorial, aquí teniu l’enllaç. Tenen coses molt interessants.