Ens trobareu al carrer
Magí Raméntol nº 3 de Rubí
PUGEU AL TREN?

Divendres 5 d’abril de 2024, inauguració de l’exposició d’il·lustracions i presentació de la sèrie d’àlbums Arc Iris, escrits per Marta Ardite i il·lustrats per Mariona Cabassa, editada per Joventut.

  • Digues, mare, com és el color BLANC?

  • Mmm, doncs …, el blanc és…

  • HUMIT I BOMBOLLEJANT / com el bany més divertit.

Amb la lectura d’aquesta petita mostra de l’àlbum BLANC, la nostra amiga Magda Cano va donar el tast del viatge pels colors de l’Arc Iris que ens ofereixen Marta Ardite i Mariona Cabassa en la seva obra dedicada a l’arc de Sant Martí. Set colors, set àlbums: blanc, groc, taronja, vermell, violeta, blau i verd… bé, el blanc no hi hauria de ser però ja que és la suma de tots van decidir que mereixia un lloc.

Amb poesia visual i textual, plens de metàfores, adjectius, animals i plantes, camins i horitzons, van creant un mapa sensorial en el que ens hi podem capbussar, trobar els nostres referents, les nostres històries i experiències, o senzillament navegar plàcidament dins de cadascun dels colors.

Cada àlbum s’inicia amb la pregunta – Digues, mare, com és el color…, i a partir d’aquí brollen un devessall d’imatges poètiques.

La xerrada amb les dues autores va ser molt interessant: ens van explicar com va començar tot, com en parlaven i es suggerien imatges a partir dels textos, i així, a poc a poc, al escoltar-les, ens vam trobar buscant imatges o moments dins nostre que ens portessin als diferents colors; al final la Marta ens va proposar un joc: anava traient objectes de dintre una capsa i havíem de posar-hi adjectius a la manera com ho feien els àlbums… però sense repetir-ne, tal como ella ho havia fet en el conjunt de la sèrie. No és gens fàcil.

Tenim a les parets de Lector, al tren! una bona mostra de les il·lustracions que han anat als àlbums. Fins el 31 de maig podeu venir a lliscar sobre el particular Arc Iris de la Mariona Cabassa (amb el permís de Sant Martí, és clar).

Mariona Cabassa

Marta Ardite