Ens trobareu al carrer
Magí Raméntol nº 3 de Rubí
PUGEU AL TREN?

El passat divendres 28 vam convidar al nostre amic i poeta Raúl Velasco per presentar i llegir-nos algun dels poemes del seu darrer llibre publicat, Tu nombre en el agua, un llibre en el que plana la pèrdua des de la vessant més personal.

Per completar la presentació vam fer un duo de luxe i vam demanar a la Montsino si podia aportar des de la vessant gràfica la seva interpretació; mentre Raúl llegia i ens transmetia els seus pensaments i sentiments ella ens va plasmar en temps real la seves impressions.

Vam entrar llegint el poema Esa furtiva lágrima mentre escoltàvem uns fragments de Una furtiva Lacrima, l’ària de Donizetti, dues obres expressades amb una bellesa trista o amb una tristesa bella; el poema que podem llegir a Tu nombre en el agua, comparteix pàgines amb altres poemes tristos, o irònics, o aïrats, o que parlen d’amor, o de passió, o de poesia, però que estan construïts des del dia a dia que podria ser el de qualsevol de nosaltres.

Les seves figures retòriques, els versos, les paraules, els silencis, penetren la nostra pell, a vegades sense anestesia, i ens arriben a l’ànima i ens commouen, ens sacsegen o ens rescaten un somriure; i això també perquè estan escrits en un llenguatge planer però ric, que defuig les obvietats, les banalitats i els llocs comuns. En definitiva, poemes que són un cant a viure les coses petites, les que ens omplen i ens donen sentit.

La Montsino va fer un bon nombre d’il·lustracions amb la tècnica del monotip que vam anar penjant darrera del Raúl, en un cordill i amb agulles d’estendre, una metàfora d’aquell que es despulla i mostra intimitats.

Escribir como se habla,

sin imposturas,

y tocar ese acorde del alma

que resuena en la soledad

hasta que se siente menos sola.

Ojalá.

Raúl Velasco

de Tu nombre en el agua