Ens trobareu al carrer
Magí Raméntol nº 3 de Rubí
PUGEU AL TREN?

Divendres 3 de maig de 2024, presentació dels integrals 1 i 2 de la sèrie XXL (Les increïbles i superheroiques aventures de la XXL), escrit per Eduard Márquez, il·lustrat per Artur Laperla i editat per L’Altra Editorial.

L’Eduard Márquez i la Marina Llompart, autor i editora, ens van oferir una presentació XXL de la sèrie de còmics que tenen, precisament, aquest títol: XXL.

Bon humor, rigor i un ampli relat van servir de trama sobre la que ens van explicar com es van gestar i materialitzar aquests còmics. La idea de fer una proposta diferent en fons i forma i el seu caràcter, que el podríem titllar d’atrevit i desbocat, van generar una història i una manera de plasmar-la trencadora que el mateix Eduard va reconèixer que no va funcionar entre el públic quan s’edità l’any 2009.

Les històries de superherois que havia llegit a la seva joventut (en blanc i negre, és clar) van ser la referencia sobre la qual l’Eduard i l’Artur van anar teixint aquestes esbojarrades aventures per on circulen els personatges típics (el bo, el dolent, l’amic del bo,..) però potser no tan tòpics. Vam trobar envejables les trobades de treball en les que el riure podia ser el principal protagonista (llàstima que no vam poder tenir l’Artur a la presentació!)

L’aposta valenta de L’Altra per repescar-lo, tot introduint algunes modificacions que permeten situar-lo en una freqüència més actual (més proper al manga, enquadernació en rústica, concentrar tres històries en cada llibre,…) , ens permet tornar-lo a tenir a les llibreries i a les vostres mans.

Us garantim que ho passareu bé llegint-los, quasi tant com nosaltres escoltant l’Eduard aquella tarda de divendres.

Però el misteri que continua és… sortirà el número tres?