Ens trobareu al carrer
Magí Raméntol nº 3 de Rubí
PUGEU AL TREN?

Inauguració de l’exposició de les il·lustracions de l’àlbum “En que somiava l’os?”, escrit i il·lustrat per Albert Asensio i editat per Juventud, 3 de novembre de 2023.

Fa mesos que en vam parlar amb l’Albert d’aquest àlbum que tenia al cap i que en volíem tenir les il·lustracions a Lectors , al tren!, i va arribar el dia: ja les tenim a les parets i us vam poder presentar l’àlbum. Per nosaltres és un plaer poder tenir aquest os de l’Albert vestint les parets, igual que ho va ser el del Banc blau, que recordem amb molt d’afecte perquè va ser de les primers exposicions que vam fer.

A la presentació ens va acompanyar l’Elodie Bourgoise de Juventud, i vam demanar a la Noemí Villamuza que ens fes de mestra de cerimònies i, com no podia ser d’altra manera, ens va portar per camins plens de bon humor i simpatia parlant de l’Albert com a persona i com a professional.

La sessió va estar acompanyada de poesia i la Noemí va començar per compartir un poema de José Corredor Matheos per acabar d’il·lustrar la personalitat de l’Albert i aquest, per mostrar-nos la seva inspiració i caràcter creatiu ens va posar un vídeo fet per el mateix, tot ell poesia, que començava amb els versos de Gloria Fuertes, acompanyats de música inspiradora:

“La poesía no debe ser un arma, debe ser un abrazo, un invento, un descubrir a los demás lo que les pasa por dentro, ….”

L’Albert ens va explicar el recorregut creatiu de En què somiava l’os?, els recursos tècnics i narratius, culminant l’exposició amb un altre vídeo de la seva factoria, un discurs del procés només de dibuix i música en 4 minuts intensos i captivadors.

Estem molt satisfets de la gent que vàreu venir, amics de sempre i cares noves, però ens va commoure molt especialment el nen que mentre parlaven uns i altres va estar dibuixant l’os de la portada de l’àlbum. Qui sap, potser un futur il·lustrador.

I per Nadal l’Albert ens va dibuixar un os a l’aparador.