Ens trobareu al carrer
Magí Raméntol nº 3 de Rubí
PUGEU AL TREN?

Manifest per un Nadal ple de lectura

Salut, lectors intrèpids i amants de les aventures llibresques!

A Lectors, al tren!, estem preparant-nos per una temporada màgica de llibres, rialles i històries que escalfaran els cors més que una tassa de xocolata calenta. Perquè sí, ja s’acosta Nadal i és hora de deixar volar la imaginació!

Aquest any, us oferim un nou calendari d’advent molt més divertit que el de les xocolatines (que, no ens enganyem, també ens encanten). Prepareu-vos pel Calendari d’Advent Literari més al·lucinant que mai haureu vist! Cada dia de desembre, una finestra revelarà una recomanació literària que farà que els vostres ulls brillin com els llums dels arbres de Nadal.

I com que no podem oblidar-nos dels Reis Mags, els nostres herois barbuts preferits, volem fer-los una petició molt especial. Aquest any, en lloc d’omplir de carbó les sabates dels més petits (que també és divertit de vegades), els convidem a omplir-les amb llibres! Sí, heu sentit bé, llibres que portin rialles, somriures, aprenentatges i moltes aventures.

Perquè els llibres no només són per llegir, sinó per viure! Imagineu un món on els vostres personatges preferits us puguin acompanyar fins i tot després de les Festes. És com tenir un propi elf literari que ens recordi la màgia cada vegada que obrim un llibre.

Així que, uniu-vos a nosaltres en aquesta celebració literària, on les paraules màgiques són “Llegir, Riure, Repetir!” Que aquestes festes estiguin plenes de llibres que us portin somriures i personatges que us acaronin!

Amb amor i lletres enceses,

Les tres emes

Decàleg de la Lectura Màgica per a un Nadal Inoblidable

1. Desconnecta i deixa volar la imaginació:

 • En un món ple de pantalles, res supera la màgia de deixar anar la imaginació amb un bon llibre. Desconnecta per un moment i deixa que les paraules t’embolcallin com una manta calenta.

2. Els llibres no caduquen, només s’enriqueixen:

 • A diferència dels regals que poden passar de moda, els llibres s’enriqueixen amb el temps. Cada rellegida és com retrobar-se amb un amic vell.

3. Descobreix nous mons i nous amics:

 • Obre un llibre i descobreix mons nous i personatges fascinants. La lectura et permet viure mil vides sense moure’t del teu racó preferit.

4. Llegeix en veu alta:

 • Tant si ets petit com gran, llegir en veu alta és una meravella.

 • Comparteix les paraules amb altres i deixa que la màgia de la història es desplegui per l’aire.

5. Fes de la lectura una rutina especial:

 • Troba un moment cada dia per llegir, ja sigui abans d’anar-te’n a dormir o amb una tassa de xocolata. La lectura pot ser la millor part del teu dia.

6. No t’oblidis dels contes de Nadal:

 • Durant aquesta època de l’any, res supera la calidesa dels contes de Nadal. Deixa que les històries hivernals et transportin a un món ple de meravelles i somriures.

7. Comparteix les teves recomanacions:

 • Hi ha tanta màgia en compartir una bona recomanació! Parla amb amics, família i fins i tot amb desconeguts sobre els llibres que t’han captivat. La lectura és encara millor quan es comparteix.

8. Crea el teu racó lector:

 • Un racó acollidor amb una manta, una tassa de te i molts llibres és un refugi perfecte. Crea el teu propi espai de lectura i fes-lo encantador.

9. Llegeix en totes les formes i mides:

 • Ja sigui un llibre en paper, un e-book o una novel·la gràfica, la forma de llibre que triïs no importa. Llegeix en la forma que t’agradi més.

10. Continua la màgia després de Llegir:

 • Quan tanques un llibre, no tanques la porta de la màgia. Porta els aprenentatges, les emocions i la màgia del llibre sempre més amb tu!

 

Que aquest decàleg sigui la clau que obri la porta a un Nadal ple de rialles, històries inoblidables i molta màgia literària!