Ens trobareu al carrer
Magí Raméntol nº 3 de Rubí
PUGEU AL TREN?

Presentació del llibre Dies perfectes, de Joan Marcet, editat per Cal·lígraf i de les il·lustracions de Dani Torrent, divendres 26 de gener de 2024.

Podríem dir que va ser una presentació perfecta la de “Dies perfectes” i certament el clima que es va crear entre autors i assistents va ser d’excepció.

La presentació que va fer l’Olga Baladoch ens va posar en context el personatge de la Lina, la protagonista, i sobretot, ens va presentar l’autor com un narrador que s’ha sabut posar en la pell d’aquest personatge femení amb una precisió i coneixement que ens admira i ens la fa propera i entranyable. Va desgranar el procés de creació entre autor i il·lustrador i com la connexió que van tenir va permetre oferir aquesta narració tan rodona i compenetrada amb la il·lustració.

El Joan ens va descobrir d’on surt aquest personatge i que els episodis que ens explica en primera persona la Lina, estan basats, de manera molt lliure, en fets reals i, evidentment, embolcallats per la seva imaginació literària. Anècdotes, fragments de vida i molts anys d’explicar les vides dels altres en la seva faceta de periodista, amb una capacitat de posar-se a la pell d’aquests personatges van ser el que li va permetre construir aquesta història que ens resulta propera i en la que ens hi sentim identificades. Dones com la  Jane Austen o la Marilyn Monroe hi són en esperit en aquest relat, tant ple de referències literàries i cinematogràfiques, que ens van fent picadetes d’ull a les seves pàgines i a les que reconeixem amb emoció.

Dani Torrent ens va explicar la seva faceta d’artista i de com entoma un projecte com aquest i va provant i reflexionant fins que troba el to adequat per il·lustrar els personatges i l’ambient que els envolta . De teló de fons teníem els originals que formen part del llibre i que van servir per anar seguint el fil de les explicacions dels dos autors.

L’exposició de les il·lustracions la vam plantejar com una galeria dels retrats que qualsevol persona podria fer a casa seva, triant els episodis de la seva vida i les persones i el seu paisatge de fons, els moments que vol recordar per algun motiu especial, en un desordre volgut que et fa passar la vista d’una il·lustració a l’altre retenint la seva individualitat.

I per fer del tot un dia perfecte, ens van convidar a fer una mica de pica pica que va servir per canviar impressions amb el Joan i el Dani. Moltes gràcies per tot!!