Ens trobareu al carrer
Magí Raméntol nº 3 de Rubí
PUGEU AL TREN?

El regal de la lectura en veu alta

Llegir en veu alta ho considerem tant important que, amb la Maria Gajas, vam decidir oferir camins i consells per poder-ho fer en família.

Partint de dos llibres que ja són “la Biblia” com va dir la Maria, vam muntar una xerrada destinada a famílies i a tothom en general que vulgués tenir més recursos per fer la lectura en veu alta a casa.

A La màgia de llegir en veu alta Megan Cox Gurdon ens presenta, a través de la seva experiència de mare que ha llegit tota la vida en veu alta als seus fills, un assaig que reivindica la lectura compartida per fer front a la tecnologia i millorar els vincles afectius. Moltes referències científiques i recursos. Editat per Viena.

A Els beneficis de la lectura en veu alta David Bueno, Anna Forés i Antoni Ruiz presenten els resultats del primer estudi sobre els efectes neurològics de llegir en veu alta fet a Catalunya. Un llibre divulgatiu a l’abast de tothom i ple de recursos pràctics. Editat per Enciclopèdia.

 

 

 

Una mica de teoria per posar-nos en situació i molts recursos i consells per poder practicar a casa amb els infants i no només amb els petits, llegir en veu alta es pot fer a totes les edats! Voleu regalar una estona de lectura a la vostra parella? Segur que es crea un clima de complicitat i calma que us encantarà.

I, com sempre que hi ha petits, sorpreses i regals, ja que desseguida van descobrir el raconet de lectura que havíem preparat i van quedar embadalits quan la Maria va començar a explicar un conte, els grans també!

Ara venen dies d’estar tots a casa, es un bon moment per buscar aquella estoneta de calma, de repos i de compartir històries que, de ben segur, ens quedaran gravades a la memòria per sempre. Animeu-vos a llegir en veu alta!