Ens trobareu al carrer
Magí Raméntol nº 3 de Rubí
PUGEU AL TREN?

Inauguració el dijous 8 de juny de 2023 de l’exposició “Negre-Blanc-Blau”, amb obres dels il·lustradors Ruth Hernández i Pere Giménez.

Dos colors, dos tècniques, dos suports… el negre i el blau (i el blanc com a fons), el retolador de tinta negre sobre paper i el pigment blau sobre ceràmica, aquest és el contrast de les obres que exposem a Lectors aquest estiu, un contrast que, com els colors complementaris, aboca una sensació d’equilibri entre la densitat del Pere i el minimalisme de la Ruth.

La Ruth Hernández i el Pere Giménez són dos il·lustradors de Rubí als quals ens va semblar molt interessant proposar aquesta exposició combinada, tant pel joc de l’estètica del color com per la temàtica que treballen, cadascun d’ells des de la seva tècnica, on la fantasia, la natura, la multiplicitat dels elements o la seva ambigüitat, les portes i la invitació a altres mons són factors comuns a la seva obra.

Reposar la visita en el sòcol-fris on es mostren les peces de la Ruth després de resseguir tota la intensitat que hi ha en una il·lustració del Pere forma part d’aquest joc de contrast.

Descobrirem referències d’Escher, de Miyazaki, de la ceràmica de Lisboa o de Delft … referències del conscient o de l’inconscient, tal com va sortir a la xerrada que es va mantenir amb ells, la qual va ser tota una lliçó de com aborden els seus projectes, sense idea preconcebuda, però que els porta a resultats amb consistència compositiva i estètica.