Ens trobareu al carrer
Magí Raméntol nº 3 de Rubí
PUGEU AL TREN?

És difícil treballar amb els ulls anegats de llàgrimes.
Estic confeccionant una maleta plena de llibres per una web animalista, TVAnimalista, i em va semblar cabdal posar-hi el llibre del Roger Olmos Sin palabras.  Ahir el vaig buscar fins a trobar-lo, cosa bastant difícil, doncs al no estar editat al nostre país, no és fàcil que arribi a les llibreries.

La qüestió és que, no em vaig atrevir a mirar-lo ahir al vespre i he esperat a aquest matí, a obrir les seves pàgines. Tot i que ja estava preparada, no he pogut evitar sentir-me trasbalsada.
Què cruels que som els humans, que egoïstes, insensibles i hipòcrites que som tots!!

Sin palabras és un llibre per obrir-nos els ulls. No és sanguinari, no és escabrós, no fa ús de violència gratuïta, i malgrat tot, et deixa astorat. No ens diu què hem de fer, no ens dona lliçons, no ens renya (i ho hauria de fer!!) però si que ens provoca la reflexió. Com diuen a la seva web els de FAADA , que són els que l’han editat:

L’artista Roger Olmos i la Fundació FAADA han realitzat, al costat de Logos Edizioni, un llibre que amb imatges i poques línies vol sensibilitzar els humans de tota edat cap als altres animals amb qui compartim el planeta: per conèixer-los, respectar-los i protegir-los. Un llibre que ens porta a reconsiderar les nostres eleccions, que de vegades només són una conseqüència de la nostra manca de reflexió sobre el que hi ha darrere del món de la moda, de la indústria alimentària o de l’entreteniment

 

No us perdeu la entrevista amb Roger Olmos, d’aquesta web que tanta feina fa a conscienciar-nos de com n’estem d’equivocats en el nostre comportament amb els animals.

 

En cap moment Olmos ens diu què tenim o què hem de fer, si no que ens dóna l’espai per a la reflexió. El seu objectiu és sensibilitzar-nos i aconseguir que ampliem la nostra perspectiva, que deixem de banda aquest espai irreal en què ens sentim còmodes i arribem a ser crítics amb l’explotació i la utilització dels animals en el món de la moda, la indústria alimentària o l’entreteniment.

Blisstopic Arte

Aquesta maleta em costarà de fer, però també és cert que ara la faré amb més esperança que abans i amb les ganes d’ajudar a fer-nos veure d’una manera més … anava a dir humana, però no sé si és adeqüat…, els nostres amics animals. Potser hauria de dir d’una manera més bondadosa i justa.

A tot el mon hi ha un creixent sentiment d’inquietud respecte a com els humans explotem i maltractem als altres essers vius. De manera realment admirable, Sin palabras ens anima a mirar al nostre pròxim amb ulls nous.

J.M. COETZE. Premi Nobel de Literatura 2003