Ens trobareu al carrer
Magí Raméntol nº 3 de Rubí
PUGEU AL TREN?

Dissabte 21 d’octubre de 2023, sessió extra del Club de Lectura de la Caputxeta amb la participació d’Elena Odriozola, il·lustradora de Sentiments Trobats.

Aprofitant que el primer llibre del Club de Lectura va ser Sentiments trobats (Sentimientos encontrados), d’Elena Odriozola i Gustavo Puerta, la Melania va aprofitar per convidar la primera a participar a una sessió per parlar d’aquest i d’altres llibres, (En Gustavo també se’l va convidar però li va ser impossible venir: l’esperem per a una propera vegada!).

Com no podia ser d’altra manera tenir en directe a l’Elena ens va permetre immergir-nos en el seu llibre, entendre’l més, seguir el procés de creació (que es va allargar ni més ni menys que nou anys!), descobrir petits secrets, alguns que ni tan sols ella sabia, o saber dels personatges que viuen a la casa i saber de la casa on viuen els personatges.

Vam poder conèixer també la història d’altres dels seus llibres, molts ja editats per Ediciones Modernas el Embudo, (aventura editorial que comparteix amb Gustavo Puerta) i que ens va permetre saber de les complexitats, dificultats i, a vegades, renúncies que suposa produir llibres amb un alt grau d’exigència, tant en el contingut literari i gràfic com en el propi disseny formal, que dona com a resultat obres com Sentiments trobats, Eguberria, la sèrie Ja sé…, El Tropecista, Así me lo contaron así te lo cuento, En el bosque, Hagamos títeres de cachiporras, Cucú cantaba la rana i altres. En ells hi trobem experimentació, recerca de solucions imaginatives, depuració en l’execució, barreja de tècniques, que si be en poden venir de ja sabudes, proposen un pas més.

En l’ambient distès i relaxat en que ens trobàvem, l’artista multipremiada no es va estar d’explicar-nos amb senzillesa i franquesa directa coses de la seva vida i de com entén la seva feina, com afronta cadascun dels treballs, amb exigència i amb plena dedicació.