606 028 304  ·  Magí Raméntol 3, Rubí       montse@lectorsaltren.cat

 
Ens trobareu al carrer
Magí Raméntol nº 3 de Rubí
PUGEU AL TREN?

Els Tallers que ofereixo sempre tenen a veure amb la nostra relació amb els llibres. El plaer de la lectura, el goig del descobriment de noves emocions mitjançant els textos, però també a través de les imatges que ens regalen els àlbums il·lustrats.

La satisfacció de trobar en els llibres els nostres companys davant les incerteses, les preguntes, les pors, les alegries i tots els moments especials de la nostra vida.

La literatura infantil i els àlbums il·lustrats són les meves especialitats, tot i què, amb 28 anys d’experiència com a llibretera, també tinc sòlids coneixements sobre narrativa adulta i àlbums il·lustrats per a totes les edats.

Sempre he imaginat que el paradís seria algun tipus de Biblioteca

Jorge Luis Borges

Taller de Confecció d’una Biblioteca Domèstica

El Taller ens ofereix els continguts necessaris per a poder confeccionar una Biblioteca Domèstica. Proporciona les eines i les pautes que ens ajudaran a catalogar, endreçar i triar els llibres que en formaran part.

S’ofereix un recorregut per les diferents classificacions que s’utilitzen i també pels tipus de gèneres que trobem per tal de poder detectar els gustos i preferències de cada lector. S’atorga un especial protagonisme al llibre en format paper i al fet de gaudir de la lectura. Una de les finalitats d’aquest taller és apropar el món del llibre als assistents i descobrir la diversitat d’opcions que tenim per endinsar-nos.

Taller de Dinamització Lectora a partir d’un tema escollit

Sessió dinamitzadora a partir del tema La Amistat, basada en la sessió realitzada a la Biblioteca La Roca del Vallés.

Objectius
  • Conèixer el món dels àlbums il·lustrats i explicar que, tot i que incloguin dibuixos, no són necessàriament llibres per a nens petits.
  • Conèixer llibres que ens parlen del tema de l’amistat.
  • Conèixer títols que ens donaran idees per crear la nostra pròpia història.
  • Fer un exercici d’associació, on relacionarem un objecte amb un record personal i l’explicarem als companys.
Descripció

Començarem explicant qui són els Cruspilletres i regalarem a cada nen una galeta en forma de lletra, que es podrà menjar un cop surti de la Biblioteca.
Parlarem dels llibres que ens ensenyen les diferents maneres que de demostrar l’amistat. Explicarem també tots els amics que podem tenir i les coses que fan a vegades per nosaltres. Veurem com hi ha amics que ho són molt i d’altres que no ho són gens. Ensenyarem tota la bibliografia sobre el tema que tenen a la Biblioteca.
Projectarem una sèrie d’imatges que tenen a veure amb els contes que hem explicat per tal de fer l’associació amb algún record personal.
Explicarem el conte de “Guillermo Jorge Manuel José” de l’editorial Ekaré.

Activitat o taller

Amb els objectes que portarem i els que mostrarem amb imatges, farem de manera individual un exercici d’associació amb un record personal. Ho escriurem en un paper i qui vulgui ho podrà explicar a la resta.
Al final de la sessió, regalarem un full amb un entreteniment basat en els llibres de Roald Dahl. Explicarem que els llibres que han descobert els poden demanar en préstec a la biblioteca i endur-se’ls a casa per llegir-los. I ho podran fer sempre que vulguin!

Material necessari

Un full de paper que s’entregarà amb la llista dels objectes que hem vist en imatges i en els objectes per donar peu a l’associació i un llapis per poder escriure el relat.
Sala amb projector per poder ensenyar les imatges.