Ens trobareu al carrer
Magí Raméntol nº 3 de Rubí
PUGEU AL TREN?

Inauguració de l’exposició de les il·lustracions de Toni Galmés per l’àlbum Te de maduixa al cau del Teixó, escrit per Eulalia Canal i editat per BindiBooks, divendres 16 de febrer de 2024.

L’esquirol busca… la felicitat. Aquest és el motor de la història que ens explica Eulàlia Canal en aquest àlbum, un argument universal i intemporal però que posat en els seus personatges ens el fa proper, sense grandiloqüències, i si, a més, l’il·lustra en Toni Galmés el resultat no pot ser millor.

Un os, un esquirol, un teixó i un llop configuren el quartet de protagonistes d’aquest àlbum (l’Eulalia ens va confessar que li encanta escriure amb personatges animals); tots quatre han perdut alguna cosa; tots quatre busquen, una recerca que els genera complicitat i amistat. Un relat poètic, que requereix repòs i contemplació, que te un ritme que ens marca el propi text : les pauses, els espais, els silencis,… un relat que no te edat i que està a l’abast de tot tipus de lector.

I això és el que tenim a les parets de Lectors fins a finals de març, gairebé tots els originals de l’àlbum, que ens mostren un dibuix i un traç delicat, amb els tocs d’aquarel·la justos per donar l’equilibri entre línia i color, deixant que parlin les expressions i els gestos dels personatges, però on també la no-línia i el no-color fan palesa la subtilesa del que vol transmetre l’il·lustrador.

La inauguració de l’exposició va comptar amb la participació del dos autors i també de l’editora de Bindi Books, Cristina Feliu, que ja és una habitual a la llibreria en presentacions i activitats; entre tots tres vam saber més sobre el llibre, sobre com fer un àlbum o sobre el món de la il·lustració. En Toni ens va parla de referents, com el de E.H.Shepard quan il·lustra Winnie The Pooh, o de com fer reconeixible i coherent un personatge al llarg de tot un àlbum.

Ah! I no oblideu prendre te de maduixa en el vostre cau, en bona companyia, potser no és la felicitat, però s’hi acosta.

Aprofitant la visita de Toni Galmés, que també és autor del còmic Molly Wind, li vam demanar que ens deixés algunes de les seves pàgines per penjar-les a les nostres parets i que, de passada, en signes alguns exemplars per als seus lectors.

En parlarem de Molly Wind