Ens trobareu al carrer
Magí Raméntol nº 3 de Rubí
PUGEU AL TREN?

Enric Larreula, escriptor, professor universitari i il·lustrador, viu a Rubí des de fa més de 15 anys, i aquesta ciutat que ha tingut la sort de poder comptar amb ell per explicar contes, recitar poemes, dibuixar personatges reals i ficticis, parlar-nos d’aquesta nostra llengua tan matxucada, crec que li deu un més que merescut homenatge a tota una vida treballant, batallant, nedant contra corrent, dibuixant, escrivint, narrant i descrivint el desig d’un món millor.
Aquesta és la raó per la qual he buscat la complicitat de l’Adrià Martín el director de la Biblioteca de Rubí i tot el seu equip, i de Pep Borràs, el propietari de La Claraboia espai d’art, per poder mostrar una part de tot el que és Enric Larreula.

 

 

A la Biblioteca Municipal Mestre Martí Tauler, hi trobareu una tria dels obsequis que li han fet els nens i nenes de les escoles que ha visitat en la seva tasca de docent i de divulgador de la seva extensíssima obra: Bruixes Avorrides, Marduixos, Capitans Ala de corb, gripaus vermells, marmotes inventores, micos amb gorra de plat, auques, poemes, odes….tot un món de tendresa i agraïment cap a aquell escriptor que els va visitar a l’escola i els va saber transmetre la passió per la lectura.

 

A Lectors, al tren! Espai de llibres, hi trobareu una exposició de tots els seus llibres, els que encara es poden comprar i els que no, ja que no tots sobreviuen al voraginós mercat editorial, i també hi trobareu les il·lustracions originals del la seva sèrie Ala de corb, de l’il·lustrador Jordi Vila Delclòs, una obra gràfica de primerísima qualitat que ens mostra el procés de creació d’un personatge, des de els primers esbossos i els “story boards” que acabaran formant part del llibre editat.  També comptem  amb una mostra d’un altre excel·lent il·lustrador que ha acompanyat els textos d’Enric Larreula, Leonardo Rodríguez que ja va estar a Rubí en l’anterior exposició Il·lustríssims a La Claraboia. O sigui, els originals i els llibres on han anat a parar aquestes il·lustracions, al llapis en el cas de Jordi Vila Delclòs, i amb aquarel·la en el cas de Leonardo Rodriguez.

A  La Claraboia, trobareu una extensa mostra de la part més desconeguda de Larreula, la seva vesant com a dibuixant d’historietes i vinyetes de còmic, que ha tornat a reprendre en els últims temps per parlar de la situació de la llengua i el Procés, i que han estat recollides en el llibre La llengua dibuixada de Voliana Edicions, que varem tenir  el plaer de presentar el dia 7 d’octubre, amb una acurada dissecció de la situació actual de la nostra llengua a càrrec de Roser Tutusaus, cooordinadora del Servei de Català de Rubí.

Podreu trobar els còmics de “Hazañas bélicas” en els quals  l’Enric  va participar amb els seus dibuixos, i també els de cowboys, amb dolents dolentíssims i nois amb bon cor, una passada!

Ja veieu que hem omplert tres espais amb la seva obra, i ens han faltat metres! Llibres, dibuixos, il·lustracions, vinyetes, bafarades, ninots de cartró, posters, cofres el tresor, tebeos recuperats, …. tot un món i tota una vida dedicada als llibres i a la difusió dels seus ideals de justicia, pau i respecte per animals, persones i identitats.

 

Com podeu comprovar tenim moltes coses per veure i descobrir.

Espero que us ho passeu molt bé fent-ho!