Ens trobareu al carrer
Magí Raméntol nº 3 de Rubí
PUGEU AL TREN?

Xerrada amb Ramon Besora i presentació del llibre El conte del ratolí, dimecres 27 de desembre de 2023

Per a la darrera activitat del 2023 vam convidar en Ramon Besora a que ens expliqués la seva història com editor, en especial els seus inicis. La xerrada la va presentar en Jaume Centelles, amic i bon coneixedor d’en Ramon, que ens va aportar un primer retrat i alguna sorpresa.

En Ramon Besora no deixa mai de sorprendre’ns (i ja ha vingut més d’un vegada a Lector) tant per les històries que ens explica com per les creacions literàries que ha produït al llarg dels anys, i aquest dimecres no va ser diferent. La voluntat de generar sempre productes de qualitat el va portar a esmolar l’enginy com a creador i com a gestor, buscant equilibris en la vessant econòmica que li permetessin oferir els llibres que es proposava amb els estàndards de qualitat que no volia deixar de banda.

Apassionants les històries i anècdotes amb les persones que va tractar al llarg dels anys, molt conegudes del món literari o menys conegudes però que han format part de la galàxia artística, cultural, política i empresarial d’aquest país.

Vam tornar a gaudir d’algunes de les seves creacions, gairebé petites escultures algunes d’elles, que sempre amaguen una porta cap a la poesia, el relat o la divulgació.

Per tancar la sessió, ens va presentar El conté del ratolí, escrit per ell i il·lustrat per Ramon Berga, d’una curta edició numerada i signada i d’una realització molt acurada i que amaga una sorpresa. El tenim a Lectors, al tren! gairebé en exclusiva per si voleu venir a veure’l i comprar-lo. Com no, ens va deixar anar algun comentari del seu proper projecte, que promet.