La teranyina de la Carlota
E.B. White
Il·lustracions Núria Giralt
Col·lecció El jardí secret de Viena
Viena Edicions
Un d’aquells llibres que podreu llegir amb els petits de la casa, compartir-lo i gaudir-lo. Estimareu al Wilbur, el porquet i us encandilareu amb la Carlota, l’aranya més llesta de la literatura infantil. Entranyable, valent i que us farà veure amb uns altres ulls els animals que ens envolten.
Al butlletí de l’editorial Viena, diuen això d’aquest meravellós llibre que no podreu deixar si el comenceu:
I aquest mes també ha arribat a les llibreries un petit clàssic juvenil que ens té el cor robat: La teranyina de la Carlota, d’E. B. White, un escriptor que va viure envoltat d’animals: els de la seva granja a Maine i els dels seus famosíssims llibres, com el ratolí Stuart Little i aquest porquet i la seva millor amiga, una aranya grisa i peluda que es diu Carlota i que elaborarà un pla magnífic per salvar-li la vida. Perquè ella és molt llesta i sap fer molt bona lletra… i això en aquesta història és molt important!
Cliqueu aquí per entrar a l’estable de la família Arable, on està a punt de passar una cosa terrible!
Viena editorialPoètic, clar, descriptiu, per conèixer de ben a prop el que significa ser autista.
La visió del nen aïllat del món exterior, amb aquest únic punt de connexió de la finestra ens ensenya la por que fa tot el ve de fora. El món ple de colors de l’exterior contrasta amb el blanc i negre del nen, de l’interior d’aquest espai creat per refugiar-se del que li fa por i que ens dóna un bri d’esperança quan entra en connexió amb aquest altre nen que se li acosta i li somriu.
Dani Torrent ens fa sentir a nosaltres el que pot sentir aquest nen amb el trastorn diagnosticat en 1 de cada deu mil infants.
El nen rera la finestra
Anne GAËLLE FEJOZ
Il·lustrador Dani Torrent
Editorial Comanegra
De vegades descobreixes llibres que volten per la llibreria i que no havies vist quan van arribar. Dos dies abans de Sant Jordi, vaig fer una troballa. Aquest és un àlbum il·lustrat que hauriem de tenir a totes les biblioteques escolars i que hauriem de llegir a tots els nens i nenes de les nostres escoles. Mostrar a una nena que no pot jugar, que només rep ordres de feina i a la que se li nega la infantesa i el seu lloc com a nena i dona és necessari per remoure consciències. La perplexitat amb que la Rula va entomant les feines que li donen d’endreçar, fregar, netejar, sense tenir temps d’anar a l’escola i aprendre es converteix en un acte de rebel·lia i en un prendre decisions de manera ferma i valent. L’atracció pels llibres i pel saber li donen forces per decidir “agafar el seu lloc”. Les il·lustracions de Maria Girón són dignes de formar part de les obres que pengem a les nostres parets.
Un lloc per a la Rula
Mar PAVÓN
Il·lustradora Maria Girón
Editorial Tramuntana
Com ens hem d’enfrontar als cops que ens dona la vida?
En aquest casa on hi viuen quatre homes, un pare i tres fills han aprés a viure sense la mare que els va abandonar i el seu record plana per l’aire com una nostàlgia agredolça. La relació entre aquest pare que ha tingut que fer-se càrrec dels bessons i el petit està envoltada de la calidesa de l’estimació i la protecció desinteressada. Quan el Gerald es queda cec arran d’un accident de cotxe, els germans grans bessons es convertiran en els seus protectors i la relació entre ells plana entre el voler donar autonomia i tenir por de fer-ho.
La visió d’aquesta història a través de la perspectiva del Gerald, dels bessons Klaas i Kes i del gos ens farà remoure les nostres emocions.
Les pereres fan la flor blanca
Gerbrand BAKKER
Editorial Raig Verd
Trackbacks/Pingbacks