Ens trobareu al carrer
Magí Raméntol nº 3 de Rubí
PUGEU AL TREN?

Divendres, 24 de febrer tertúlia amb la il·lustradora Rosana Faría i les editores d’ Ekaré, Mercè Palomar i Araya Goitia.

La paraula ekaré està agafada de la llengua de l’ètnia Pemón que habita al sud est de Veneçuela. Significa narració nova o veritable i, en un context més ampli, simplement història o conte.

Aquest és el nom que l’editorial ha adoptat per oferir-nos els seus llibres i àlbums, especialment dedicats a nens i joves.

Interessantíssima la història d’Ekaré, nascuda a Veneçuela en moments de precarietat i moltes mancances de llibres per nens en moltes parts del país i que l’editorial va treballar de bon principi per ser-hi, com objectiu bàsic. Posteriorment es va instal·lar també a Barcelona.

En tot aquest temps les col·laboracions amb Rosana Faría com il·lustradora del seus àlbums ha sovintejat i n’hem pogut veure uns quants exemples a la sessió.

Rosana ens ha explicat la seva visió, els valors que hi bolca i les tècniques de treball, sovint el llapis i el llapis de color, i hem pogut veure uns quants originals de la seva obra per l’àlbum Niña bonita.

Mercè Palomar , Rosana Faría , Araya Goitia