Ens trobareu al carrer
Magí Raméntol nº 3 de Rubí
PUGEU AL TREN?

Segona sessió del Club de Lectura d’àlbum il·lustrat de la Caputxeta, dijous 2 de novembre de 2023.

Va estar la segona però havia de ser la primera, tot per poder encaixar la visita d’Elena Odriozola.

I havia de ser la primera perquè en aquesta sessió la Melania va explicar la dinàmica del club, les experiències de l’any anterior i els canvis que s’introdueixen en aquesta nova edició, que te com a criteri de selecció d’autors i àlbums el que siguin de proximitat, la qual cosa permetrà la visita o intervenció d’algun d’ells. I aquests són els autors triats:  Elena Odriozola, Guridi, María Girón, Adolfo Serra, Marina Sáez i Mercè Galí.

La sessió va continuar amb una part de caire més teòric a partir de l’àlbum Imagínatelo, de Molly Bang, editat a l’ensems per Variopinta, Ediciones Ekaré i Banco del Libro; en el subtítol Molly Bang ens  dona una idea de què vol parlar: Cómo funcionan las imágenes en los libros ilustrados ; efectivament, ens explica en aquest llibre fent servir formes i colors bàsics i esquemàtics els efectes que la composició de les imatges te sobre les nostres emocions. Per no deixar-nos en el pla teòric, la Melania va acompanyar la xerrada amb diversos exemples d’àlbums on es poden percebre els conceptes que desenvolupa el llibre. Un exercici molt il·lustratiu i pedagògic que permet entrar en el món dels àlbums de forma més profunda, cercant el plaer de descobrir el perquè d’emocions i sensacions que sovint no en som conscients, d’entendre el treball de l’autor i quines són algunes de les seves eines per explicar les històries.

Finalment ens va proposar la lectura per la propera sessió en que l’autor a treballar serà en Guridi, i ens va posar sobre la taula dos títols: El faro i El extraño comportamiento del señor Somersen… podem triar.